nieuws

Van der Valk en Zwolle vinden elkaar

Horeca

Van der Valk heeft met de gemeente Zwolle een intentieovereenkomst getekend voor de komst van een groot hotel aan de A28. Volgend jaar kan de bouw bij bedrijventerrein Hessenpoort langs de drukke autosnelweg beginnen.

Van der Valk en Zwolle vinden elkaar

Dat meldt De Stentor. Het complex wordt ruim anderhalve hectare groot, exclusief de benodigde parkeerruimte. Het bestaat nu nog uit weiland. Die groene omgeving is één van de eisen die Zwolle heeft gesteld aan Van der Valk. Het eerste ontwerp van Van der Valk garandeert het behoud van groen.

Voor het bedrijventerrein Hessenpoort geldt een zogeheten beeldkwaliteitsplan. Het gebouw van Van der Valk moeten voldoen aan de door de gemeente opgestelde eisen. Volgens de intentieverklaring gaat het om een hotel van circa 150 hotelkamers groot.

Het 112.000 inwoners tellende Zwolle is al lange tijd bezig om het aantal hotelbedden in de gemeente fors op te schroeven. Uit onderzoek blijkt dat er de komende jaren ruimte is voor zeker vijfhonderd hotelkamers. Naast Van der Valk is er nog ruimte voor andere initiatieven. Eén daarvan is het nieuwe hotel van Jonnie en Thérèse Boer van toprestaurant De Librije.

Reageer op dit artikel