nieuws

Verbod op te goedkope wijnshop

Horeca

DEN HAAG – De online wijnwinkel Wijnvoordeel.nl mag zijn goederen niet meer tegen stuntprijzen aanbieden. Het moet afgelopen zijn met prijzen die vijftig procent onder de normale verkoopwaarde liggen.

Verbod op te goedkope wijnshop

Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald na een klacht van de organisatie STAP. Die vond de aanbiedingen in strijd met de reclamecode voor alcoholhoudende dranken en stapte naar de onafhankelijke commissie. Die heeft nu besloten dat de wijnwinkel zijn prijzen moet verhogen.

Wijnvoordeel.nl is geschokt over de uitspraak van de rechter. ‘Wij vinden de uitspraak bijzonder teleurstellend. Het verkopen van wijn via internet geeft de mogelijkheid om spectaculaire prijsvoordelen te realiseren voor de consument. Het is niet uit te leggen dat Wijnvoordeel dit voordeel niet kenbaar mag maken middels reclame.’ Het bedrijf overweegt hoger beroep.

Reageer op dit artikel