nieuws

Verkoop sportkleding komt op gang

Horeca

WOERDEN – De verkoop van sportkleding is in februari goed op gang gekomen. Sportwinkeliers noteerden een omzetplus ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder van 6,4 procent.

Verkoop sportkleding komt op gang

Dat blijkt uit de Sportmonitor van brancheorganisatie Mitex. Vooral de verkoop van sportschoenen liet de kassa’s rinkelen. De verkoop daarvan steeg met maar liefst 15,3 procent. In januari draaiden de sportwinkels nog een klein verlies ten opzichte van de voorgaande jaargang.

De verkopen van shirts, trainingspakken en andere textielproducten stegen in geld met 6,7 procent. Minder goed liepen de verkopen van zogenoemde hardwaren, zoals tennisrackets en voetballen. De omzet in dit segment daalde met ruim 9 procent, waardoor het gemiddelde in de winkels flink werd gedrukt. Voor heel 2007 staan de winkels voorlopig op een omzetplus van 1,4 procent.

Reageer op dit artikel