nieuws

Werkgelegenheid horeca verbetert licht

Horeca

De werkgelegenheid in de horeca verbetert licht in het tweede kwartaal van 2010. Dat blijkt uit de Manpower Arbeidsmarktbarometer die vandaag verschijnt.

Werkgelegenheid horeca verbetert licht

De detailhandel en de horeca staat op +1 procentpunt in de Manpower Arbeidsmarktbarometer, de barometer die elk kwartaal wordt bepaald door de verwachtingen te meten van werkgevers.

Over de gehele linie zijn de verwachtingen in het tweede kwartaal niet positief. Het netto werkgelegenheidcijfer bedraagt namelijk -1 procent. Dat is wel een verbetering met 2 procentpunt ten opzicht van het eerste kwartaal van dit jaar toen de meter nog op -3 procent stond.

Het meest optimistische cijfer wordt gegeven door werkgevers uit de sector nutsbedrijven (+ 5 procent). Pessimistischer zijn de werkgevers in de bouwnijverheid, de productiebedrijven en de sector transport, opslag en communicatie, elk met een voorspelling van -4 procent.

Haiko van der Pol van Manpower Nederland licht toe: ‘Vorig kwartaal meldden wij voor Nederland de somberste prognose sinds 2003: -3 procent. Ook voor het tweede kwartaal geven werkgevers aan een afname van de werkgelegenheid te voorzien. Wel is het cijfer iets positiever. Toch vinden wij het nog te vroeg om van een omslag te spreken’.

Reageer op dit artikel