nieuws

Winkeldief krijgt bordje om zijn nek

Horeca

AMSTERDAM – Stelen in het stadje Attalla in de Amerikaanse staat Alabama wordt hard aangepakt: de plaatselijke rechtbank bepaalde onlangs dat twee dieven die hun slag hadden geslagen bij een grote winkelketen ieder twee zaterdagen vier uur lang bij de ingang van de winkel moesten staan met een bord met daarop de tekst: ‘Ik ben een dief, ik heb bij Wal-Mart gestolen.

Winkeldief krijgt bordje om zijn nek

De reacties van het winkelend publiek zijn overwegend positief, zegt winkelmanager Neil Hawkins. ‘De meesten vinden het een goede zaak.’ Een van de betrapte dieven, de 46-jarige Lisa Fithian, stond zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur voor de deur. Ze kon kiezen tussen deze straf of zestig dagen cel.

Fithian houdt vol onschuldig te zijn, en zegt dat haar veroordeling is gebaseerd op een misverstand. Ze wilde enkel een ongescand artikel terugbrengen naar de servicebalie, zegt ze. Volgens haar reageren voorbijgangers verontwaardigd op de maatregel en zeggen ze dat ze het een wrede straf vinden. Hawkins hoopt echter dat de sanctie zo afschrikwekkend is dat potentiële dieven zich tweemaal zullen bedenken.

Reageer op dit artikel