nieuws

Xenos vernieuwt de distributie

Horeca

WAALWIJK – Xenos heeft de afgelopen periode ruimte geschapen voor verdere expansie. Door de opening van een nieuw magazijn bij het distributiecentrum in Waalwijk kan de formule van Blokker de groei de komende jaren weer aan.

Xenos vernieuwt de distributie

Dat zegt hoofd logistiek Arthur Böhmer van Xenos in het blad Truck & Transport Management. Voor dit jaar staat de opening van zes nieuwe vestigingen in Nederland op het programma. De winkelketen telt nu 114 winkels in eigen land en 33 in Duitsland.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn kostte Xenos tien miljoen euro. Het gebouw is 32 meter hoog en telt twintigduizend nieuwe bulklocaties. Het assortiment van Xenos bestaat uit vijfduizend artikelen, waarvan 65 procent in containers wordt aangevoerd uit Azië. Via binnenschepen worden deze vanuit Rotterdam naar Waalwijk verplaatst. Daar worden de goederen zonder menselijke tussenkomst automatisch verwerkt in het nieuwe hoogbouwmagazijn.

Reageer op dit artikel