nieuws

Leveranciers antidateren factuurdata voor ondernemers

Horeca

Horecaleveranciers zouden de factuurdata voor horecaondernemers met een paar dagen antidateren om betaaltermijnen te verkorten. Dat merkt horecaondernemer Hans Koomen van restaurant Westenwind in Egmond aan Zee op.

Leveranciers antidateren factuurdata voor ondernemers

Koomen merkt deze signalering op in de discussiegroep van Misset Horeca op LinkedIn. Hij schrijft: ‘Het valt mij op dat een aantal van mijn leveranciers de factuurdata met een paar dagen antidateert om betaaltermijnen te verkorten’, aldus Koomen.

Koomen zegt het als een signaal te zien en spreekt van een interessante ontwikkeling. Wel stelt hij dat het de moeite niet waard is om de leveranciers hiervoor onder handen te nemen. ‘De samenwerking is me daar veel te dierbaar voor’.

De restauranteigenaar adviseert om alert te blijven op dergelijke signalen en kan de creativiteit van dit soort leveranciers ook wel weer waarderen. ‘Je kunt er veel van leren en in je bedrijfsvoering wel of juist niet toepassen’, aldus Koomen.


Praat ook mee in de groep van Misset Horeca of begin zelf een discussie.

Reageer op dit artikel