nieuws

ING: ‘Gematigde groei in horeca in 2014

Horeca

De horeca laat in 2014 een gematigde groei zien van het volume. Dat voorspelt ING in haar document Kwartaalberichten Sectoren.

ING: ‘Gematigde groei in horeca in 2014

De verwachte volumegroei in de horeca wordt door ING toegeschreven aan de toename van het aantal toeristen. Ook de eerste signalen van een licht verbeterend consumentenvertrouwen kunnen volgens ING de horeca een zetje in de rug geven.

De verwachte volumegroei in de horeca bedraagt 0,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2013 en in 2012 nam de volumegroei nog af met respectievelijk -1,0 procent en -1,1 procent.

De grootste volumestijger volgend jaar is volgens het rapport de industrie met 2,0 procent meer dan dit jaar. Gevolgd door onderwijs (+1,6 procent) en groothandel (+1,3 procent). Grootste daler wordt in 2014 de zorg met -2,4 procent.

Reageer op dit artikel