nieuws

FoodService Award voor koelvers FrieslandCampina

Horeca

FrieslandCampina heeft tijdens de verkiezing van de FoodService Awards een prijs gepakt. De zuivelleverancier kwam als beste uit de bus in de categorie koelvers. Dat is maandagavond in Noordwijk bekendgemaakt tijdens de award-verkiezing.

FoodService Award voor koelvers FrieslandCampina

Het productaanbod van FrieslandCampina krijgt van de grossiers en outlets (formules) de hoogste beoordeling (7,79). Net als op de overall-ranglijst is het bij dit beoordelingscriterium Délifrance dat op zeer korte afstand volgt (0,08 cijferpunt). Zijerveld noteert met een score van 7,56 op dit criterium zijn enige top-3-positie.

Het enige beoordelingscriterium waarop de winnaar echt afstand neemt van zijn achtervolgers is innovativiteit. Verantwoordelijk hiervoor is Arla Foods dat met een score van 7,40 Délifrance en CSM (beide 7,00) ruim voor blijft. Wat opvalt is dat FrieslandCampina op dit criterium nog bijna de overall-winst in de categorie laat glippen. Hoewel de zuivelleverancier nog steeds een keurige vierde positie inneemt, is de afstand tot Arla Foods bijna een half cijferpunt.

De strijd op het gebied van operational excellence wordt met een score van 7,33 nipt gewonnen door Délifrance. Er is echter sprake van een heuse fotofinish: de afstand tot FrieslandCampina en Arla Foods bedraagt namelijk slechts respectievelijk 0,02 en 0,03 cijferpunt.

FrieslandCampina en Arla Foods zijn op het gebied van de kennis van de producten, de keten, het speelveld van handelspartners en de consument de partijen die de strijd met elkaar aangaan. FrieslandCampina komt hierbij met een score van 7,46 als winnaar uit de bus. Het erepodium wordt gecompleteerd door Délifrance dat een 7,29 scoort.

Ook op het laatste beoordelingscriterium (samenwerking) bepalen FrieslandCampina, Arla Foods en Délifrance het gezicht van de top-3. Wederom is het de uiteindelijke overall-winnaar FrieslandCampina die met een score van 7,36 aan het langste eind trekt. Maar liefst vijf bedrijven in deze categorie scoren een 7,00 of hoger. Naast de top-3 zijn dat ook Top Bakkers en Zwanenberg Food Group.

De Foodservice Awards zijn een initiatief van Misset Horeca. EFMI Business School is verantwoordelijk voor het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de Foodservice Awards. Het geheel wordt ondersteund door het FoodService Instituut (FSIN).

Wilt u het volledige rapport omtrent de Foodservice Awards bestellen? Stuur dan een e-mail naar Misset Horeca.

Reageer op dit artikel