nieuws

KHN wil afspraken bij openbaar maken keukeninspecties

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat er een goede regeling wordt ingevoerd bij overtreders van de keukeninspecties door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Volgens KHN mag het niet zo zijn dat een keuken die zich verbetert jarenlang op de openbare zwarte lijst staat.

KHN wil afspraken bij openbaar maken keukeninspecties

‘Ook wij zijn voor een harde aanpak van notoire overtreders die er met de pet naar gooien, maar willen wel een goede regeling voor de goedwillende ondernemer die een keer pech heeft dat er een muis over zijn vloer loopt’, aldus KHN-directeur Lodewijk van der Grinten in De Telegraaf.

Van der Grinten wil namens KHN dat er opties komen om een slecht rapport aan te passen. Van der Grinten: ‘Het mag niet zo zijn dat een keuken die zich verbetert jarenlang op de openbare zwarte lijst blijft’.

Gisteren werd bekend dat de NVWA nog dit jaar start met het bekendmaken van inspectieresultaten. Het gaat hierbij om een proef. De controlegegevens worden openbaar gemaakt via de website van de NVWA. Het is de bedoeling dat de NVWA steeds meer gegevens gaat publiceren. Horecabedrijven worden met kleur gemarkeerd: groen, oranje en rood. Van witte bedrijven zijn geen recente controlegegevens beschikbaar.


Op Misset Horeca Connect is een discussie gestart over dit onderwerp. Praat mee en geeft uw mening.

Reageer op dit artikel