nieuws

Nationale Horecadag en KHN organiseren open dag voor de horeca

Horeca 526

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag voor de horeca. Op die dag openen zoveel mogelijk horecaondernemers hun deuren voor studenten, afgestudeerden, werkzoekenden en horecamedewerkers. Het doel is om de horeca als werkgever voor het voetlicht te brengen en mensen te stimuleren om in de horeca te gaan werken. 

Nationale Horecadag en KHN organiseren open dag voor de horeca

Dag dag zal plaatsvinden op 21 mei. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: ‘Veel horecaondernemers zoeken extra medewerkers of hebben openstaande vacatures. Daarom is het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen letterlijk een kijkje in onze keuken geven. Ik roep daarom alle horecaondernemers op om mee te doen aan deze open dag en een activiteit te organiseren waar geïnteresseerden aan mee kunnen doen. Dan zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk het werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met deze open dag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.’

‘Ontmoet de horeca’

Initiatiefnemer van de Nationale Horecadag Lennart Maas: ‘Ik ben hotelmanager in Amsterdam en  ben met dit initiatief gestart omdat ik het belangrijk vindt dat we gezamenlijk laten zien wat werken in de horeca inhoudt. Dat moeten we als horeca met z’n allen doen. KHN is daarom voor mij de perfecte partner. Samen gaan we ervoor zorgen dat mensen in heel Nederland de horeca kunnen ontmoeten:  van studenten, bestaande horecamedewerkers, afgestudeerden en gezinnen. Ze kunnen deelnemen aan allerlei verschillende activiteiten georganiseerd door de horecabedrijven zelf, zoals een kookworkshop, een rondleiding of een meet & greet met een chef-kok. Onze slogan voor deze open dag is: ‘Ontmoet de horeca’ en daar gaat het ook echt om. Iedereen is 21 mei a.s. welkom.’