Nieuwe horeca met restaurant, proeflokaal en brouwerij

Nieuwe horeca met restaurant, proeflokaal en brouwerij

In het centrum van Velp wordt in een voormalige autogarage Du Soleil gewerkt aan een nieuw horecabedrijf. Het wordt een combinatie van restaurant, proeflokaal en de brouwketels van De Snor uit Arnhem.

Bedoeling is dat er straks, medio 2022, zo'n 100 hectoliter per week gebrouwen wordt, ook voor derden . Het restaurant krijgt 135 zitplaatsen en het proeflokaal 30 tot 40. Ook is er een terras en een grote buitenruimte waar bijvoorbeeld klassieke concerten of een Bockbierdag gehouden kunnen worden.

Enthousiast vertelt Jaap Lok, compagnon in de brouwerij en samen met zijn familie pandeigenaar van de locatie in Velp, over de plannen. 'We zijn er zes jaar mee bezig geweest... Stoeien met de gemeente, vergunningen aanvragen et cetera. In deze periode ontstond ook de samenwerking met De Snor. Vanuit het proeflokaal kijken gasten via glazen wanden straks zo de brouwerij in.'

Het restaurant krijgt een externe exploitant; wie dat gaat worden is nog niet bekend. Brouwerij en proeflokaal gaan de ondernemers zelf runnen. Als er voor partners gebrouwen wordt, kan dat in batches vanaf 500 liter tot 2000 liter.

Het restaurant komt voor in het pand, dan een glazen wand en het proeflokaal en daarachter de brouwerij. De serre maakt plaats voor een terras met avondzon en de gevel uit 1882 wordt in oude glorie hersteld.

Jaap Lok in het nog te verbouwen pand.

Het pand heeft een lichtstraat in het dak (6 meter hoog) van voor naar achteren. De metalen spanten zullen zichtbaar blijven waardoor het geheel een industriële look krijgt.

Gele Snor met verse gember

Dat er bewust wordt gewerkt bij de nieuwbouw illustreert Lok aan de hand van een aantal voorbeelden. 'We gaan rolstoelvriendelijk bouwen en ook het milieu sparen we zo veel mogelijk. Er komen 200 zonnepanelen op het dak, we doen aan waterreductie een gaan restwarmte hergebruiken.' 'De brouwerij werkt ook zo veel mogelijk met lokale ingrediënten zoals granen en bloemen van boeren uit Arnhem en omgeving. We werken alleen met verse spullen. Zo brouwen we de Gele Snor met verse gember en de Brute Snor met puur druivensap en Champagne gist.