Frank Hendriks weg bij Twentse Brouwerij voor nieuw hotel-restaurant

Frank Hendriks weg bij Twentse Brouwerij voor nieuw hotel-restaurant
Impressie van het nieuwe bedrijf van Frank Hendriks.

Frank Hendriks (52) is gestopt bij Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Hij start samen met zijn zoon Simom Hendriks (22)  een nieuw horecabedrijf in Hengelo met grand café, feestzaal en boetiekhotel.

Momenteel wordt de Vereeniging in Hengelo achter het NS station grondig verbouwd. Frank Hendriks hoopt in november 2021 van start te kunnen. Frank en Simon realiseren er een ‘flexibel’ horecabedrijf, zo zeggen de ondernemers zelf.

Indeling en concept

Er komen 12 hotelkamers (elk zo’n 35 m2), een feestzaal, een bistro en een lobbycafé en een terras. ‘In totaal krijgen we ongeveer 150 couverts en een kernteam van 15 fte, aangevuld door een flexibele schil van 75 tot 80 mensen. De feestzaal heeft een capaciteit van maximaal 400 personen. We richten ons op diverse aspecten van horeca. Gasten kunnen a la carte eten bij ons, blijven slapen maar ook een jubileum of bedrijfsfeest vieren.’

De Vereeniging van Frank Hendriks

Pandeigenaar Infestos (ook eigenaar van de stenen van Het Lansink in Hengelo van Lars van Galen) sprak Hendriks aan met de vraag of hij nog een ervaren horecaondernemer wist die de exploitatie op zich wilde nemen na renovatie van het pand uit 1895. ‘Toen ik een goed beeld had van het bedrijf, wilde ik het zelf doen! Samen met m’n jongste zoon. Ontzettend leuk en heel bijzonder. Daarom besloot ik in januari 2020 dat ik zou stoppen met Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. We hebben nog een jaar uitgetrokken voor de overdracht en in december ben ik echt gestopt.’ Hendriks (52) heeft zijn belang verkocht aan de partners van het Proeflokaal en gaat met de Vereeniging nog één keer iets voor zichzelf doen.

De Vereeniging van Frank Hendriks

Hendriks zet nu de systemen op, werkt aan de menukaart, houdt zich bezig met geluid en isolatie en dergelijke. Daarnaast adviseert hij vanuit zijn bedrijf Casimon andere horecaondernemers. Het interieur van De Vereeniging bedacht hij samen met Kaja.

De Vereeniging van Frank Hendriks

De hotelkamers omschrijft Hendriks als luxe suites, met een kitchenette, een eethoekje, een zithoekje. ‘Ook hier flexibiliteit omdat de bank ook een slaapbank is zodat de kamers ook geschikt zijn voor families.’