Kabinet beraadt zich in Catshuis op versoepelingen van de coronaregels

Kabinet beraadt zich in Catshuis op versoepelingen van de coronaregels

Een deel van het kabinet praat maandag in het Catshuis over verdere versoepelingen van de coronaregels. Een deel van het kabinet en deskundigen onder wie RIVM-directeur Jaap van Dissel spreken daar over heropening van de horeca en de cultuur- en evenementensector. Ook wordt gekeken of er weer publiek bij sportwedstrijden aanwezig mag zijn.

Dinsdag valt een definitief besluit over de versoepelingen van de coronaregels en geven premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers naar verwachting weer een persconferentie.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft volgens ingewijden het kabinet geadviseerd de samenleving nagenoeg helemaal te heropenen, maar tot niet later dan 20.00 uur 's avonds en alleen onder strenge voorwaarden. Zo zou op veel plaatsen het coronatoegangsbewijs moeten worden getoond en een limiet moeten gelden op het aantal bezoekers.

Versoepelingen van de coronaregels: veel discussie

Vooral de verplichte eindtijd van 20.00 uur zal naar verwachting nog veel discussie opleveren in het kabinet.

Versoepelingen van de coronaregels

Ondernemers in met name de cultuursector klagen al op voorhand dat zij er onder die voorwaarden weinig mee opschieten om weer open te mogen. De druk is hoog om op dat punt het OMT-advies niet te volgen.

Premier Mark Rutte zei vrijdag 'gematigd optimistisch' te zijn over mogelijke versoepelingen ondanks hoge besmettingscijfers. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken blijft wel gehandhaafd, zei hij toen. Dinsdag neemt het kabinet een definitief besluit en geven Rutte en zorgminister Ernst Kuipers weer een persconferentie.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.