Inbraak bij cafetaria die vorige maand afbrandde

Inbraak bij cafetaria die vorige maand afbrandde
Cafetaria Vikas voor de brand

Bij Cafetaria Vikas heeft het noodlot in korte tijd twee keer toegeslagen. De cafetaria ijssalon in Harmelen werd in september verwoest door een grote brand. Nu is er ingebroken.

‘Afgelopen nacht is er ingebroken in de winkel’, zo is te lezen op de Facebookpagina van Cafetaria ijssalon Vikas in Harmelen. ‘Je zou zeggen wat kunnen ze nog meenemen? Onder andere onze tempel is meegenomen. Dit vinden wij onwijs jammer en heeft ons zeer geraakt. Ons verzoek aan iedereen is om in het dorp op te letten naar Hindoeïstische beelden en een altaar. Als je iets vindt, laat het dan vooral weten a.u.b.’

Grote brand

Op de eerste verdieping van Cafetaria ijssalon Vikas brak in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 september een grote brand uit. De brand heeft vooral boven gewoed en heeft het dak verwoest. De cafetaria beneden ging ook verloren doordat het systeemplafond naar beneden kwam en er veel water- en rookschade ontstond.

Deur opengebroken

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Er staan hekken voor het pand maar de deur was op slot. ‘En die hebben ze opengebroken’, zegt eigenaar Vikas Chhabra. ‘Ook de aannemer zei dat er spullen van hem weg zijn. Echt heel triest dat mensen zoiets doen.’

Noodlocatie

De ouders van Chhabra openden de cafetaria in 1999, in 2005 kwam hij in de vof. Zijn vrouw en zusje werken ook mee in de zaak. Chhabra hoopt van de gemeente een noodlocatie toegewezen te krijgen. De verwachting is dat het herbouwen zeker zes tot acht maanden gaat duren.