nieuws

Nederlander boekt zomervakantie vroeg

Hotel

De zomervakantie is dit jaar door meer mensen vroeg geboekt. Reisbrancheorganisatie ANVR ziet een toename van 5 procent ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Dat heeft de ANVR maandag laten weten.

Nederlander boekt zomervakantie vroeg

Iets meer dan de helft van de vakantiegangers heeft gekozen voor een vliegvakantie, 40 procent gaat met de auto op reis. De rest kiest voor een touringcarvakantie (5 procent), een verzorgde treinreis (1 procent) of een cruise (1 procent).

De ANVR ziet dat de zomerse vliegvakanties in populariteit zijn toegenomen (4 procent). Binnen Europa zijn Spanje, Griekenland en Portugal populair. Deze zomer zijn de Verenigde Staten ook immens populair. De lage dollarstand leidt tot een toename van het aantal boekingen met 51 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook Midden-Amerika (21 procent), Zuid-Amerika (24 procent) en het Caraïbisch Gebied (8 procent) krijgen meer Nederlandse toeristen op visite.

Verder weg zijn Indonesië (28 procent), Maleisië (10 procent) en India en Nepal (31 procent) trekkers voor de Nederlanders. China, deze zomer het decor van de Olympische Spelen, ziet het aantal geboekte reizen ten opzichte van vorig jaar afnemen met 31 procent.

Reageer op dit artikel