nieuws

Druk op Amsterdamse binnenstad steeds groter

Hotel

De Amsterdamse binnenstad wordt steeds drukker. Jaarlijks komen er elf miljoen toeristen naar de stad. De horeca die zij bezoeken zorgt voor de inwoners van de stad voor steeds meer overlast. Net als evenementen die plaatsvinden in de hoofdstad.

Druk op Amsterdamse binnenstad steeds groter

Dit blijkt uit het Trendrapport Amsterdam Centrum 2011, dat donderdag 13 oktober verschijnt. Dit onderzoek vindt elke twee jaar plaats. Toch zijn de meeste inwoners van de stad tevreden over het woon- en leefklimaat in hun wijk. Ze geven hun buurt een ruime 8.

Het draagvlak onder de inwoners voor evenement is wel aan het afnemen. Minder dan de helft van de 80.000 bewoners vindt de drukte die door evenementen in de binnenstad ontstaat, gezellig.

Het aantal fietsers is in de afgelopen 20 jaar verdubbeld, zo blijkt ook uit het onderzoek. Ook de vergrijzing neemt opvallend toe.

Reageer op dit artikel