nieuws

Marc Smeets officieel begonnen in Frankrijk

Hotel

Marc Smeets is zijn nieuwe avontuur in Frankrijk officieel begonnen. Na ruim twee maanden voorbereiding werd zaterdag 1 oktober Chateau de Rilly in het champagnedorp Rilly de Montagne in Noord-Frankrijk officieel geopend.

Marc Smeets officieel begonnen in Frankrijk

Smeets runt als food & beverage manager Chateau de Rilly samen met zijn vriendin Eveline Valtentin. Ze worden bijgestaan door de Nederlander Ellis Smit, die al jaren in het dorp woont met champagneboer Philippe Brugnon, zoon van de oprichter van het champagnehuis Brugnon.

Met het doorknippen van een lint door de burgemeester van het dorp, Alain Toullec, werd het horecabedrijf zaterdagmiddag officieel geopend. Daarbij waren ruim tweehonderd personen aanwezig waaronder de nodige champagneboeren uit het dorp, familie en vrienden uit Nederland, leveranciers en andere genodigden.

Chateau de Rilly telt vijftien kamers, vijf suites en een kamer geschikt voor gehandicapten. Elke kamer heeft een naam van een van de vele champagneboeren in het dorp. Het hotel beschikt over een sauna met jacuzzi, een wijnkelder, een bar en een restaurant.

Voor Smeets in Frankrijk neerstreek, runde hij jarenlang restaurant Lepels in Schiedam. Daarvoor had hij zijn eigen restaurant in Hotel Corona in Den Haag. Smeets was eerder al eens actief in Frankrijk.

Reageer op dit artikel