nieuws

Voetballers Oranje verblijven in Sheraton Krakau

Hotel

Het Nederlands elftal verblijft komende zomer in het luxe vijfsterrenhotel Sheraton Krakau in het Poolse Krakau. Polen en Oekraïne zijn de gastheren van de strijd om het Europees Kampioenschap voetbal 2012.

Voetballers Oranje verblijven in Sheraton Krakau

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen meldt op de website OnsOranje.nl dat ‘de KNVB er opnieuw in is geslaagd het basiskamp van onze eerste keuze vast te leggen’. Oranje traint in het stadion van de Poolse voetbalclub Wisla Krakau.

Het Sheraton-hotel ligt aan de rand van het centrum van de stad, aan de oever van de rivier de Wisla. Het heeft 232 kamers die klassiek en ruim zijn ingericht, en beschikt verder onder andere over een binnenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum.

General manager is de Belg Stijn Oyen. Hij vertelt op OnsOranje.nl dat hij zich verheugt op de komst van de Nederlandse delegatie. ‘In het verleden is ons hotel vaker uitvalsbasis geweest van grote buitenlandse voetbalteams. Die ervaringen zijn zeker een meerwaarde voor spelers en staf van Oranje om prettig te kunnen werken en ontspannen.’

Krakau, ‘de stad der Poolse koningen’, is met zo’n 800.000 inwoners na Warschau de grootste stad van het land. Het is gelegen in het zuiden. Vanwege de vele culturele acitiviteiten wordt het ook wel ‘het Florence van Polen’ genoemd. Het stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Krakau is geen speelstad tijdens het voetbaltoernooi.

Reageer op dit artikel