nieuws

Amsterdam in Europese top hotelovernachtingen

Hotel

Amsterdam staat op plaats 8 in de lijst van Europese hoofdsteden met de meeste hotelovernachtingen in 2010. De hoofdstad telde er vorig jaar 9,7 miljoen. Londen voert de ranglijst aan met 48,7 miljoen overnachtingen.

Amsterdam in Europese top hotelovernachtingen

MissetHoreca.nl meldde eerder al dat het aantal overnachtingen in Amsterdam vorig jaar uitkwam op 9,7 miljoen. Een stijging van 3,5 procent ten opzichte van 2009. Woensdag verscheen de European Tourism studie, waarin het toerisme in 24 Europese hoofdsteden is onderzoc ht.

Londen heeft met afstand de meeste overnachtingen (48,7), gevolgd door Parijs met 35,8 miljoen. De verdere top 10 bestaat uit Berlijn, Rome, Madrid, Praag, Wenen, Amsterdam, Istanboel en Stockholm.

Volgens de onderzoekers zijn steden met een duidelijke strategie om meer toeristen te trekken, succesvol. Het gaat in dat geval om Amsterdam (IAmsterdam), Wenen, Berlijn en Londen. Sinds 2005 is in deze steden het aantal toeristen en overnachtingen bijna twee keer zoveel gestegen als in andere steden.

Ook congressen zijn een belangrijke factor. Wenen was de Europese koploper met 160 congressen, in Amsterdam vonden er 98 plaats. De onderzoekers van Roland Berger Strategy Consultants keken ook naar de inkomsten per kamer. Dat ligt in Amsterdam op 127 euro, in Parijs is dat 171 euro en in Londen 149 euro.

Reageer op dit artikel