nieuws

Antwerps hotel dicht door falen brandalarm

Hotel

Het Antwerpse hotel Florida aan De Keyserlei is gesloten nadat uit controle bleek dat de brandveiligheid niet in orde is. Het hotel blijft zeker tot woensdag 11 maart gesloten.

Antwerps hotel dicht door falen brandalarm

Gasten zijn verplaatst naar een nabijgelegen hotel, zo staat te lezen in de Belgische krant De Morgen.

Zondagavond klaagde een gast over een verdachte geur in de gangen. De oorzaak werd niet gevonden, maar de brandweer merkte wel op dat het brandalarm deels defect was. Bij brand zou in een deel van het hotel het alarm niet afgaan. Totdat dit euvel hersteld is, sluit het hotel.

Pas nog gecheckt

‘Veiligheid is voor ons topprioriteit,’ zegt Jurgen Goethuys van Hotel Florida. ‘De brandweer komt dinsdag alles opnieuw inspecteren en daarna laten we nog een keuring doen door een onafhankelijk expertisebureau. Ik ben wel verbaasd door dit feit omdat vorige week het brandalarm nog is gecontroleerd.’

Hotel Florida heeft 99 kamers en maakt deel uit van Leonardo Hotels. Het ligt tegenover het Centraal Station.

Reageer op dit artikel