nieuws

Apollofirst Amsterdam krijgt primeur Endstra-tapes

Hotel

Het Apollofirst in Amsterdam krijgt de première van De Endstra-tapes. De vastgoedmagnaat werd in 2004 op steenworp afstand van dit hotel vermoord. De voorstelling is 6 oktober in het Apollofirst Theater.

Apollofirst Amsterdam krijgt primeur Endstra-tapes

De Endstra-tapes is gebaseerd op de integrale tekst van de vijftien zogeheten achterbankgesprekken die in 2006 in boekvorm werden uitgegeven. Bedenker en regisseur John van de Rest sleutelt niet aan de dialogen, omdat hij niet opiniërend bezig wil zijn.

Omdat de gesprekken te lang zijn voor één voorstelling, wordt de productie in vieren gehakt en verspreid over twee jaar. De regisseur wil nog niet vertellen wie de rollen van Endstra en de twee rechercheurs vervullen.

Reageer op dit artikel