nieuws

Bijna kwart hoteliers vreest double dip

Hotel

Ondanks tekenen van herstel, houdt de Nederlandse hotellerie serieus rekening met nieuwe economische tegenslag, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Horwath HTL onder bijna 300 managers en ondernemers.

Bijna kwart hoteliers vreest double dip

In bijna een kwart van de hotels (22 procent) wordt gevreesd voor een double dip, een nieuwe recessie na een kortstondige opleving.

Volledig herstel in 2013

De hotelsector houdt rekening met een langzaam herstel van de economie en daarmee de hotelmarkt. De meeste hoteliers (63 procent) verwachten dat de hotelmarkt pas in 2012 of 2013 volledig zal zijn hersteld. Mochten we inderdaad een double dip voor de kiezen krijgen, dan kan herstel pas plaatsvinden na 2015.

Kamerprijs volgens jaar 96 euro

Voor 2010 en 2011 wordt een lichte groei verwacht. Voor 2010 zal de gemiddelde bezetting uitkomen op 64,1 procent, bij een kamerprijs van gemiddeld 96 euro. Voor 2011 komt de bezetting iets hoger uit, op 66,4 procent. Een kamer kost dan 98 euro.

Lees over hetzelfde onderzoek ook:

Reageer op dit artikel