nieuws

Brussel krijgt ‘halal-hotels

Hotel

Brussel krijgt vanaf 2011 hotels met het ‘halal-label’. Dat zijn hotels zonder pornokanaal, varkensvlees en mét Koran, een gebedstapijtje en een duidelijke aanduidding van de richting naar Mekka.

Brussel krijgt ‘halal-hotels

Het label wordt toegekend door de Brusselse handelskamer (Brussels Enterprises Commerce and Industry: Beci). Het is een Europese primeur.

De bedoeling is om eerst labels toe te kennen aan kamers per etage, aldus consultant van Beci Bruno Bernard. ‘Maar we sluiten de mogelijkheid niet uit om later een soort ‘omni-halal-label’ toe te kennen voor hele hotels, met onder meer gescheiden zwembaden’, zegt hij tegen de GVA.

Bernard zegt dat er is gelet op alle details. Er mag bijvoorbeeld niet perongeluk een broodje met ham in een halal-kamer worden geleverd en het hotel moet zich inzetten om geen prostituees onder zijn dak toe te laten.

Bernard vindt niet dat dit concept op weerstand zou moeten stuiten, zegt hij in La Libre Belgique: ‘Wanneer u op vakantie gaat in Egypte of in Turkije, bent u blij dat u in de hotelbar rustig een biertje kunt drinken. Halal-kamers in Brussel zijn gewoon hetzelfde.’