nieuws

Café Roux maakt plaats voor seafoodrestaurant

Hotel

Hotel Sofitel The Grand in Amsterdam heeft grootste culinaire plannen. Vanaf 10 november sluit Café Roux haar deuren om plaats te maken voor een restaurant waarin de nadruk op seafood ligt. Dat maakt general manager Robert-Jan Woltering bekend. ‘Het moet weer hip en leuk worden.

Café Roux maakt plaats voor seafoodrestaurant

Het nieuwe restaurant wordt voorzien van een trendy loungebar en zal haar onderkomen krijgen op de plek waar nu café Roux zit. Tijdens de verbouwing wordt de Raadszaal in het hotel tijdelijk omgebouwd tot restaurant.

Verder zal de binnentuin van het Amsterdamse hotel worden opengesteld. Er komt een doorgang van de Oudezijds Voorburgwal naar de tuin. ‘De drempels moeten weg, het restaurant moet toegankelijker.’

In het voorjaar van 2009 moet de nieuwe eetgelegenheid haar deuren open. Het accent zal liggen op seafood. Daarnaast zullen producten van Nederlandse bodem op de kaart staan zoals Texels lamsvlees. Of er ook een nieuwe chef aantreedt voor het restaurant, laat Woltering in het midden. Momenteel is Andrew Gaskell de head chef van het hotel.

Het concept van het huidige restaurant, café Roux, verdwijnt defintief. Met ingang van 31 december 2007 stopte de naamgever van dit restaurant, Albert Roux, als culinair adviseur. ‘De grootmeester is met pensioen. Roux is klaar’, aldus Woltering.

Meer berichten over The Grand:

Reageer op dit artikel