nieuws

De Weverij vreest sanering farmabedrijf niet

Hotel

Hotel De Weverij in Oss, met sterrestaurant Cordial in huis, blijft rustig onder de grote reorganisatie bij het duizenden medewerkers tellende farmabedrijf Organon in Oss. De Weverij behaalt tien procent van haar omzet uit klanten van Organon.

De Weverij vreest sanering farmabedrijf niet

Organon moet alle onderzoek en productontwikkeling opgeven en 30% van de productieactiviteiten. Daardoor verdwijnen 2175 van de 4500 banen, waarvan netto duizend onderzoeksbanen. Voor Oss en de regio een forse klap, zo stelt de burgemeester van Oss.

Eigenaar Jelle van Gangelen van Hotel De Weverij reageert vrij nuchter op de reorganisatie. ‘Dit is de zoveelste reorganisatie binnen een aantal jaar. Oss komt er steeds bovenop’, aldus Van Gangelen in Het Financieele Dagblad.

De Weverij met restaurant Cordial haalt 10 procent van de omzet uit klanten van Organon. Van Gangelen: ‘Stel dat de helft van Organon uit Oss verdwijnt, dan zal er bij ons een paar procent van de omzet verdampen. Dat bedrijf moeten we dan op een creatieve manier terugverdienen’.

Reageer op dit artikel