nieuws

Dodental hotel Peshawar stijgt

Hotel

Bij een zelfmoordaanslag op het luxe Pearl Continental-hotel in de Pakistaanse stad Peshawar zijn zeker zestien doden en mogelijk 57 gewonden gevallen. Dit meldde de plaatselijke politie woensdag.

Dodental hotel Peshawar stijgt

Woensdagochtend haalden reddingswerkers nog vijf stoffelijke overschotten uit het puin. Het aantal slachtoffers kan nog verder oplopen omdat er nog mensen worden vermist. Onder de slachtoffers zijn zeker twee buitenlanders. Het gaat om medewerkers van de Verenigde Naties, afkomstig uit Servië en de Filipijnen.

Dinsdagavond passeerden twee daders schietend de wachtposten en barrières voor het hotel. Ze reden een auto, beladen met een circa vijfhonderd kilo zware bom, in het gebouw, waarna ze zichzelf opbliezen. De explosie was zo zwaar, dat de motor van het voertuig op de vierde verdieping van het hotel belandde.

De aanslag in de stad in het noordwesten is al de zevende deze maand. Mogelijk willen extremistische Taliban-strijders in Peshawar wraak nemen voor verliezen die ze elders in de streek lijden door het offensief van het leger. In de afgelopen twee maanden sloegen circa 2,3 miljoen mensen op de vlucht wegens het geweld tussen militairen en de Taliban.

Verspreid over Pakistan zijn sinds het begin van het offensief al zeker 155 mensen om het leven gekomen door zelfmoordaanslagen zoals die van dinsdagavond in Peshawar.

Het Pearl Continental is zeer populair bij hulpverleners en staat in een zwaar beveiligde wijk van Peshawar. De bewaking van het hotel was juist aangescherpt in verband met de verwoestende aanslag vorig jaar september op het Mariott Hotel in Islamabad.

Reageer op dit artikel