nieuws

Drukte in attractieparken door stralend weer

Hotel

Het mooie weer heeft het afgelopen weekeinde grote aantallen bezoekers naar attractieparken gelokt. Dat heeft een aantal attractieparken, verenigd in de Club van Elf, maandag gemeld.

Drukte in attractieparken door stralend weer

Zo kijken avonturenpark Hellendoorn en het Dolfinarium tevreden terug op het pinksterweekeinde. Dit jaar kreeg Hellendoorn 63 procent meer bezoek dan tijdens de Pinksterdagen vorig jaar. Volgens het attractiepark waren er op eerste pinksterdag opvallend veel Duitsers in het park. Het Dolfinarium verwelkomde dit weekeinde ook duizenden bezoekers.

De Efteling trok dit jaar met Pinksteren opvallend genoeg iets minder bezoekers dan vorig jaar. Volgens een woordvoerster van het park was het er dit weekeinde ‘wèl gezellig druk’.

Ook in Ouwenhands Dierenpark in Rhenen was het de afgelopen dagen ‘gezellig druk’. Volgens de dierentuin trok dit jaar het ijsbeertje Walker veel bekijks. Burgers’ Zoo is ook tevreden over het weekeinde, zei een woordvoerder. Het was niet extreem druk in de Arnhemse dierentuin, wel ‘gezellig’ en vergelijkbaar met de pinksterdagen vorig jaar.

Net zoals Hellendoorn trokken Duinrell in Wassenaar, de Apenheul en Madurodam dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar. Het bungalowpark van Duinrell was het afgelopen pinksterweekeinde volgeboekt. De Apenheul trok dit jaar 12000 mensen, tegen 8000 vorig jaar. In Madurodam lagen de bezoekersaantallen tussen de 10 en 20 procent boven die van vorig jaar. Volgens een woordvoerster van het miniaturenpark in Den Haag is het grote aantal bezoekers uit Rusland en India opvallend. De bezoekersaantallen uit Spanje die een aantal jaren tegenvielen vanwege de crisis zijn volgens de zegsvrouw ‘weer op het oude niveau’.

Niet alleen de attractieparken beleefden een topweekeinde. Zo bracht de kastelendag ook veel mensen op de been. Volgens een woordvoerster deden veel wandelaars en veel fietsers de afgelopen dagen een kasteel aan. Het weer had hier volgens haar een belangrijk aandeel in. ‘Een ruïne bezoek je toch liever met mooi weer’, aldus de zegsvrouw.

Reageer op dit artikel