nieuws

Dubbelaar verlaat Okura Amsterdam

Hotel

Adjunct directeur Harmen Dubbelaar van Hotel Okura Amsterdam vertrekt uit Nederland. Dubbelaar gaat de opening van een nieuw te bouwen Okura hotel in het Chinese Macau leiden.

Dubbelaar verlaat Okura Amsterdam

Dubbelaar vertrekt naar verwachting begin volgend jaar naar Macau. Momenteel is hij in Macau om de locatie te bezichtigen. Het nieuwe hotel moet in september 2009 open gaan en maakt deel uit van het grote Galaxy entertainmentcomplex.

Marcel van Aelst, directeur van Okura Amsterdam en lid van de Raad van Bestuur van Okura Company, laat weten blij te zijn voor Dubbelaar. Okura Amsterdam is inmiddels een zoektocht gestart naar een opvolger.

Harmen Dubbelaar begon zijn loopbaan in 1979 bij Hotel Okura Amsterdam. In 1989 vertrok hij naar China waar hij betrokken was bij de opening van Okura Garden Holel Shanghai. In 1998 keerde hij terug naar Amsterdam als Rooms Division Director. Sinds begin dit jaar is hij Adjunct Directeur.

Het nieuwe hotel in Macau krijgt vierhonderd kamers, een bar, een club lounge en twee restaurants. Het hotel gaat onderdeel uitmaken van het grote Galaxy entertainmentcomplex dat een oppervlakte beslaat van 1,4 miljoen vierkante meter. Het resort heeft een casino met zevenhonderd speeltafels, één van de grootste golfzwembaden ter wereld, een spa en fitnessruimte.

Hotel Okura Company is door de Galaxy Entertainment Group gecontracteerd voor het management van Hotel Okura Macau. Het Chinese schiereiland Macau is met een verwacht bezoekersaantal van 42 miljoen in 2010 een van de snelst groeiende entertainmentgebieden ter wereld.

Reageer op dit artikel