nieuws

Eindelijk vlaggen voor Swissôtel Amsterdam

Hotel

Na 20 jaar heeft het Swissôtel aan het Amsterdamse Damrak eindelijk een vergunning gekregen de vlag uit te hangen. Vanaf deze maand wapperen fier de Hollandse driekleur en het Zwitserse kruis van de monumentale gevel. Tegelijk verwelkomde het hotel twee nieuwe collega’s.

Eindelijk vlaggen voor Swissôtel Amsterdam

Het hotel is jaren achtervolgd door de pech dat het opende in een periode dat de gemeente er strenge regels op nahield. Als één van de weinige hotels in de binnenstad mocht Swissôtel niet vlaggen, wat de herkenbaarheid van het hotel niet ten goede kwam.

Nu stelt de gemeente zich coulanter op naar hotels, en is bezig de regelgeving aan te passen. Tot die tijd heeft de vestiging van de Zwitserse hotelketen dispensatie gekregen.

Niet toevallig verleende de gemeente de dispensatie op 1 augustus, de Zwitserse nationale feestdag. Dat werd meteen aangegrepen om de Nederlandse en de Zwitserse vlaggen te hijsen.

Naast de vergunning kreeg het hotel er ook twee mensen bij: marketing executive Steffan Haans en assistant front office manager Jack Ligtvoet zijn kort geleden in dienst getreden van het Amsterdamse hotel.