nieuws

Felix: Hotels halen opgelucht adem

Hotel

Orkaan Felix is na Curaçao ook zonder veel problemen langs Aruba getrokken. Behalve waterschade, rukwinden en een paar omgewaaide bomen zijn er weinig meldingen van overlast. Hotels halen opgelucht adem.

Felix: Hotels halen opgelucht adem

Aan de kust vochten hier en daar wat vissers met de ruwe zee om hun bootjes aan de kant te houden. Korte tijd is ook een aantal wegen ten noorden van Oranjestad afgezet die blank stonden door de overvloedige regen. In het centrum zelf reden de auto’s stapvoets.

Winkels die zondag normaal tot in het begin van de middag open zijn, sloten op het laatst nog de deuren toen het oog van de orkaan halverwege de ochtend het dichtst bij het eiland was.

Inmiddels is ook de luchthaven Reina Beatrix weer opengesteld voor het vliegverkeer. Een vlucht van Martinair uit Nederland wordt op het normale tijdstip verwacht. Op de stranden in de hotelregio van het eiland komen de toeristen weer uit hun hotelkamers om te gaan zwemmen.

Felix die zondagochtend was uitgegroeid tot een orkaan met kracht 2 op een schaal van vijf, koerst nu verder in de richting van Honduras en Nicaragua. Weerkundigen verwachten dat de orkaan in kracht gaat toenemen.

Zie ook

Reageer op dit artikel