nieuws

Gitarist Gary Moore overleden op hotelkamer

Hotel

Gitarist Gary Moore, vorig jaar nog te zien op Pinkpop Classic, is op 58-jarige leeftijd in een hotel aan de Spaanse Costa del Sol overleden.

Gitarist Gary Moore overleden op hotelkamer

De Noord-Ierse gitarist was op vakantie in het hotel in Estepona. Als doodsoorzaak wordt gedacht aan een hartaanval.

Gary Moore is vooral bekend geworden door zijn hits Still got the Blues en Oh Pretty Woman. Naast zijn solocarrière was hij jarenlang gitarist van de Ierse band Thin Lizzy. Hij werkte samen met grote namen als Bob Dylan, B.B. King en Albert Collins.

De manager van Gary Moore vertelde aan de BBC dat hij erg geschokt is door de dood van Moore. ‘Ik kan het gewoon niet geloven. Hij was zo sterk, hij was geen rock ’n roll-slachtoffer, het was een gezonde man’

Reageer op dit artikel