nieuws

GM Brekelmans transformeert ‘Hotel Rwanda

Hotel

Marcel Brekelmans is sinds februari de nieuwe GM van Hotel Des Mille Collines in Kigali Rwanda. Als GM in Rwanda staat hij zowel met zijn voeten in de modder als op de dure tapijtjes van de ministeries: micro- en macromanagement wisselen elkaar af. En naast dat alles is hij van plan dit jaar een hotelschool op te zetten.

GM Brekelmans transformeert ‘Hotel Rwanda

Zijn hotel profiteerde van de Oscar winnende film ‘Hotel Rwanda’. Opeens stond het land ook toeristisch op de kaart. Maar bekendheid is relatief, alles kan verdwijnen, realiseert GM Brekelmans zich. ‘Ik ben me er wel van bewust dat deze ‘faam’ ook een keer ophoudt. Dan moeten we er zoals alle hotels voor zorgen dat de uiteindelijke keuze voor ons hotel gemaakt wordt om de juiste redenen. Namelijk goede kwaliteit, uitstekende services en faciliteiten.’

Herpositionering

Daarom is hij bezig met een grondige ‘herpositionering’ van zijn hotel. Een verbouwing, wisselen van ‘key positions’ en het ontwikkelen van nieuwe F&B-concepten moeten het succes ondersteunen.

Vijf sterren

En alsof dat alles nog niet genoeg is, wil Brekelmans een hotelschool opzetten voor de locale bevolking. Het is een praktijkgerichte school vergelijkbaar met de oude koks- en kelneropleiding uit Nederland. ‘Binnenkort kijk ik met de centrale overheid naar mogelijkheden om dat te realiseren. Zij zijn heel gefocust om het toerisme te laten groeien. Vanaf 2011 begint Rwanda met een sterrenkwalificatie en ik hoop eind 2012 de vijfde ster te kunnen toevoegen.’

Tip: Misset Horeca.nl interviewde Brekelmans. Klik hier voor het volledige interview.

Reageer op dit artikel