nieuws

Hotel Amrâth Hazeldonk open

Hotel

Hotelgroep Amrâth heeft haar zestiende hotel in Nederland geopend. Het gaat om het nieuw gebouwde driesterrenhotel Amrâth Hazeldonk aan de A16 vlakbij België. Het hotel telt 92 kamers, een bar en een ontbijtruimte die ook dienst doet als het Café Roadhouse.

Hotel Amrâth Hazeldonk open

General manager van het Amrâth hotel Hazeldonk is Vincent Schuit. De bouw van het driesterrenhotel is gestart op 22 januari 2009. Belangrijke doelgroep voor het hotel is de transportsector. Reden om elke kamer te voorzien van verduisteringsgordijnen en optimale geluidsisolatie.

Hotelkamers

De kamers en de receptie zijn voorzien van kunstwerken van Hugo Kaagman met als thema ‘Welkom in Nederland’. Café Roadhouse is ingericht als stammende uit de tijd van de good old sixties, inclusief jukebox. Hier wordt ook het ontbijtbuffet geserveerd en door de dag heen kunnen gasten hier terecht voor hapjes en drankjes.

Dagelijks passeren 82.000 voertuigen de grensovergang bij Hazeldonk. Dit zijn er 20 miljoen per jaar. Ze vinden op de pleisterplaats naast het nieuwe hotel een McDonald’s, La Place en een Asian Grill and Noodles.

Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat de toegangsweg en het parkeerterrein opnieuw ingericht.

Hotel Brabant

De Amrâth hotelgroep is eigendom van de familie Van Eijl. In 2001 namen de Van Eijls de Smits-groep over. Deze groep was eigenaar van het wegrestaurant op Hazeldonk-Oost. Ook hotel Brabant en Smits hotel Utrecht behoorden toe tot de Smits groep en gingen over naar Amrâth.

Op 17 juni wordt het hotel officieel geopend. De eerste gasten slapen er sinds 29 april 2010.

Reageer op dit artikel