nieuws

Hotel en restaurant ruziën over muziek

Hotel

Een jarenlange ruzie over muziek tussen het Scheveningse hotel Seabreeze en restaurant Pars, dat in hetzelfde pand zit, neemt bizarre vormen aan. Elke keer als de muziek in Pars te hard staat, trekt de eigenaar van Seabreeze de stekkers eruit en zitten de gasten ineens in het pikkedonker.

Hotel en restaurant ruziën over muziek

Het gebeurde deze week twee keer: dinsdag- en woensdagavond. De eerste keer vlak voor het begin van een verrassingsfeest. De tweede keer, volgens eigenares Farah Goharij van Pars, ‘terwijl hier een feest van vijftien mensen aan de gang was’. ‘Zij moesten nu de avond vervolgen in een strandtent en eisen een schadevergoeding.’ Dat meldt het AD.

Beide ondernemingen zitten in hetzelfde pand aan de Gevers Deynootweg. Uitbater Farah Goharij huurt de ruimte voor restaurant Pars van de eigenaar van Seabreeze. De acht kamers van Seabreeze zitten precies boven Pars.

Pars heeft een contract voor tien jaar, waarvan er 4,5 verstreken zijn, en een vergunning voor 90 decibel muziek. „We weten ook wel dat ze er boven last van hebben, maar wij hebben een vergunning en zonder muziek komen onze, voornamelijk Iraanse, gasten gewoon niet.’’

Het probleem is dat de eerste eigenaar met wie Pars het huurcontract afsloot, niet zo moeilijk deed over muziek. Maar de tweede en inmiddels derde eigenaar wel. Talloze discussies over de juiste interpretatie van de vergunning en pogingen om Pars uit te kopen, liepen op niets uit. Het dieptepunt lijkt bereikt: zodra de hotelgasten klagen, gooit de eigenaar alle stroom ervan het restaurant eraf.

Beide partijen klagen dat de ander hen kapot maakt. „Onze gasten eisen hun geld terug en ons vlees kunnen we weggooien,’’ zegt Goharij. „De huurder maakt de verhuurder kapot,’’ zegt de hotelmanager, die niet met naam in de krant wil. „Er is al een keer een gast van ons op de vuist gegaan daar. Die werd gek van de herrie. Er zit soms geen mens binnen daar en toch gaat de muziek hard. Pure pesterij.’’

Een oplossing lijkt niet in zicht. De gemeente en de politie wijzen naar elkaar. ,,Er wordt pas iets opgelost als het escaleert. Dat lijkt nu te gaan gebeuren,’’ besluit de manager.

Reageer op dit artikel