Hotel Mallejan krijgt rieten kap terug

Hotel Mallejan krijgt rieten kap terug

Fletcher Hotel De Mallejan in Vierhouten wordt weer in ere hersteld. Na een flinke storm vorig jaar waarbij het bedrijf zwaar beschadigd raakte, was volgens Fletcher-ceo Chris Luken de tijd rijp om flink te investeren in het bedrijf.

Zo krijgt het bedrijf weer een rieten kap. ‘Omdat Fletcher juist alle panden traditioneel wil behouden en de hotels in hun unieke uitstraling wil laten stralen, is besloten weer een rieten kap te nemen. Dit ondanks de vele extra maatregelen die getroffen moeten worden met de brandweer en verzekering’, aldus Luken.

Luken stelt dat het wel wat meer kost ‘maar we willen enkel mooie en unieke hotels’. Fletcher steekt 650.000 euro in de renovatie van De Mallejan. Naast een nieuw dak wordt het bedrijf compleet geschilderd en krijgt het een nieuw interieur.

Vorig jaar kwam het hotel in het nieuws toen het zwaar beschadigd raakte door de januaristorm. Bomen rond het hotel werden door het klimaatgeweld omgeblazen. Een van de omgevallen bomen viel midden op het hotel. Luken: ‘Meubilair vloog tientallen meters de lucht in en gasten zijn in paniek gaan schuilen in de kelder’.

Luken onderstreept het historische belang van De Mallejan, het hotel waarmee hij momenteel een jaaromzet van twee miljoen euro draait. ‘Weekblad Privé publiceerde een tijd terug nog over de rol van De Mallejan tijdens de Greet Hofmanns affaire. Er schijnt in dit hotel veel te zijn beslecht. De Koninklijke familie heeft er vaak geslapen vanwege de wildjacht met hun paarden. De Mallejan behoort tot één van de weinige hotels waar je ook met je paard kunt komen’.

Zie ook

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.