nieuws

Hotelier publiceert foto’s dief

Hotel

De Amsterdamse politie vindt niet dat hoteleigenaren foto’s of filmpjes van vermoedelijke dieven moet plaatsen teneinde de opsporing te bespoedigen. De eigenaar van het Amsterdamse Hotel Max deed dat wel nadat twee laptops vorige week werden gestolen.

Hotelier publiceert foto’s dief

Steeds vaker worden foto’s en filmpjes van dieven en criminelen op internet geplaatst. De eigenaar van Hotel Max deed aangifte van de diefstal en besloot daarnaast de foto’s van de vermoedelijke daders op de website Geenstijl te plaatsen.

Daarnaast looft hij een beloning van € 500,- uit. De politie laat weten dat dit niet kan. Een verdachte is pas schuldig als hij veroordeeld is door de rechter. ,,De opsporing moet worden overgelaten aan de politie’’, aldus een woordvoerder.

De eigenaar van Hotel Max hoopt dat meer collega’s zich actief met de opsporing van dieven gaan bezigheden. ,,De politie kan het zelf niet aan. Hulp is welkom’’, vertelt hij op een filmpje dat te zien is op Tiscali.nl. Zelf wilde hij overigens alleen maar onherkenbaar in beeld worden gebracht.

Reageer op dit artikel