nieuws

Landal-baas laakt peiling wintersportboekingen

Hotel

Commercieel directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks is verbolgen over de in zijn ogen negatieve berichtgeving rond de wintersportboekingen dit jaar. De peiling, waaruit zou blijken dat de boekingen met tien procent zijn gedaald, deugt niet, vindt Hoogland.

Landal-baas laakt peiling wintersportboekingen

‘Alleen de ANVR wordt als bron geciteerd, maar die meten slechts de boekingen via de reisbureaus, niet de individuele boekingen. Wij merken juist dat consumenten meer en meer rechtstreeks boeken, via internet of via ons call center’. Hoogland pleit ervoor voortaan niet alleen de reisbureaus als meetpunt te nemen, maar ook te kijken naar direct sellers, die à la minute een vergelijking met vorig jaar kunnen geven’.

Run op appartementen

Bij Landal lopen de wintersportboekingen prima, zelfs beter dan vorig jaar, merkt Hoogland. Met negen parken en bijna duizend (chalet)-appartementen in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië heeft Landal zich in enkele jaren tijd ontwikkeld tot een belangrijke speler in het ski aanbod.

Vol met Krokus

Ook het pas geopende park Brandnertal in Oostenrijk is in trek. ‘Maar zelfs zonder deze uitbreiding zitten we ruim boven vorig jaar. De Krokusvakantie is zo goed als volgeboekt, en ook maart doet het prima’.