nieuws

Lijstje: hotels met een record op hun naam

Hotel

Records zijn er om gebroken te worden, zeker in de hotelwereld. Hoger, groter, exclusiever: de grenzen worden in rap tempo verlegd. Boekingssite Hotels.com ging op zoek naar hotels met een record achter hun naam.

Lijstje: hotels met een record op hun naam

Hotels.com heeft becijferd dat The Ritz Carlton Hong Kong het hoogste hotel ter wereld genoemd mag worden. Het ligt op de 102e tot en met 118e verdieping van het 490 meter hoge International Commerce Centre.

Duurste

Het Hotel President Wilson in Genève heeft de duurste suite ter wereld. De kamer kost een slordige 50.000 euro. Per nacht welteverstaan.

Groenste

Het Crowne Plaza Copenhagen Towers is het ‘groenste’ hotel ter wereld. Allerlei duurzame oplossingen maken het zelfs tot het enige CO2-neutrale gebouw van Denemarken.

Grootste

Het Izmailovo Hotel in Moskou is dan weer het grootste hotel ter wereld. Het heeft in totaal 7500 kamers, en heeft vier gebouwen van ieder 30 verdiepingen. Ruim 10.000 gasten kunnen er in en die kunnen zich vermaken in de talloze bars, cafés, restaurants en een nachtclub.

Koudste

Hotels.com heeft ook het koudste hotel nog opgelepeld in haar lijstje. Dat staat in het Zweedse dorp Jukkasjärvi en heet heel passend Icehotel. Ieder jaar wordt het opnieuw ontworpen en opgebouwd uit 2000 ton ijs en 30.000 ton sneeuw. ‘De imposante iglo bestaat uit 60 kamers, waarin de temperatuur schommelt tussen de -5 en -8 graden Celsius’, schrijft de boekingssite. ‘Toch hoeven gasten niet bang te zijn voor bevriezing. De bedden zijn voorzien van thermo slaapzakken en rendierhuiden. Ook beschikt het hotel over ontdooide kamers en restaurants, voorzien van open haarden en pantoffels.

Reageer op dit artikel