nieuws

‘Misbruik toeristentax is idioot

Hotel

De aantijgingen uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad dat hotels gasten meer toeristenbelasting laten betalen, heeft voor felle reacties gezorgd. ‘De hoteliers die zich schuldig maken aan het opschroeven van toeristentax zijn idioten.

‘Misbruik toeristentax is idioot

Voorzitter Peter Werther van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Midden- en West-Brabant haalt in de regionale krant BN/DeStem fel uit naar de ‘foute hotels’. Werther vindt dat hotels en recreatiebedrijven geen cent meer toeristenbelasting mogen vragen dat de door de gemeente opgelegde hoogte.

Belazeren
‘Als je de belastingen gebruikt om je klanten te belazeren, dan ben je idioot. Zulke ondernemers moeten aangepakt worden. En als ik de fiscus was, zou ik die centen komen halen’, aldus Werther in de regionale krant.

Te hoge toeristentax
Werther reageert om een publicatie van een eigen onderzoek van het Algemeen Dagblad. Uit dat onderzoek blijkt dat veel hotels te veel toeristenbelasting in rekening brengen voor de gast. Bij 31 van de 125 onderzochte hotels en recreatiebedrijven werd te veel toeristentax gevraagd.

Zie ook:
Claes: ‘Schaf toeristenbelasting af’