nieuws

Nederland zakt op ranglijst congresdestinaties

Hotel

Nederland is flink gezakt op de ranglijst van internationale congresdestinaties. Nederland zakte van plaats zes naar tien. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is er geen reden voor paniek.

Nederland zakt op ranglijst congresdestinaties

Met de daling op de ranglijst van de International Congress and Convention Association (ICCA) is het NBTC niet al te gelukkig. ‘Nederland staat nog steeds in de top-10, maar de concurrentie is groot en het verschil tussen plaats zes en tien is minimaal. Voor Nederland zijn met name Italië en Oostenrijk geduchte concurrenten, waar we rekening mee moeten blijven houden’, aldus Renée Cohen, Director of Destination Sales van het NBTC.

Congressen doorgeven
De ranglijst van internationale congresdestinaties wordt net als de voorgaande drie jaar aangevoerd door de Verenigde Staten. Tweede blijft Duitsland, gevolgd door Groot-Brittannië. De UK komt van plaats vier. Van vijf naar vier gaat Frankrijk. Spanje zakt van drie naar vijf.

Nederland staat op plaats tien ingeklemd tussen Australië (9e) en Zwitserland (11e). In 2006 waren er 187 door de International Congress and Convention Association genoteerde congressen in ons land. In 2005 waren dat er nog 197. Cohen hierover: ‘Cruciaal is en blijft in hoeverre de locaties waar de congressen plaatsvinden gehoor geven aan de oproep van de Regionale Congresbureau’s om congressen door te geven’.

Zie ook:
Holland op vernieuwende wijze gepromoot

Reageer op dit artikel