nieuws

Nederlander geeft minder uit aan hotelkamer in eigen land

Hotel

Nederlanders geven minder uit aan een hotelkamer in eigen land dan in het buitenland. In ons land geven Hollanders gemiddeld 98 euro uit voor een hotelovernachting. Voor een buitenlandse overnachting leggen ze gemiddeld 102 euro neer.

Nederlander geeft minder uit aan hotelkamer in eigen land

Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De gemiddelde betaling van 98 euro voor een hotelkamer in eigen land ligt één euro lager dan dat er wereldwijd voor een hotelkamer in eigen land wordt betaald.

Verder blijkt uit de index dat Amerikaanse en Russische reizigers het meest uitgaven aan een hotelovernachting in het buitenland. Voor een kamer over de grens betaalden ze gemiddeld 121 euro per nacht. Zuid-Afrikanen spenderen met gemiddeld 66 euro het minst aan een overnachting buiten de eigen landsgrenzen.

Gemiddelde kamerprijzen betaald door reizigers in het buitenland:

Rusland en VS 121 euro

Japan 117 euro

Portugal 116 euro

Australië en Noorwegen 115 euro

Gemiddelde kamerprijzen betaald door reizigers in eigen land

Noorwegen 136 euro

Singapore 132 euro

Rusland 124 euro

Denemarken en Japan 114 euro

Reageer op dit artikel