nieuws

Nieuw luxe hotel voor Paramaribo

Hotel

Paramaribo krijgt een nieuw luxueus hotel. Het gaat om het viersterrenhotel Royal Torarica. Het 8,2 miljoen US dollar kostende hotel moet het toekomstige vlaggenschip worden van de Surinaamse hoofdstad.

Nieuw luxe hotel voor Paramaribo

Royal Torarica komt tussen het huidige tophotel Torarica en de Palmentuin aan de Surinamerivier, vlakbij het uitgaanscentrum van kwart miljoen inwoners tellende stad. Volgens eigenaar Torarica Hotelgroup is de bouw een gevolg van onvoldoende representatieve hotelcapaciteit in Suriname.

Het nieuwe Royal Torarica Hotel moet aan de behoefte gaan voldoen van zakenmensen en toeristen die meer internationaal gerelateerd comfort en luxe wensen. Het hotel krijgt 110 kamers en is ontworpen in een monumentaal architectonische bouwstijl. Op de vijfde verdieping van het hotel komt een penthouse. Eerder dit jaar maakte Best Western al bekend een hotel te bouwen in Paramaribo.

Directeur Dave Boucke van Torarica is blij dat de bouw eindelijk is gestart. ‘Innovatie en drang naar grotere uitdagingen staan op ons te wachten in Suriname en we zullen een grote klus moeten klaren. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het samen wel kunnen halen’, aldus Boucke, die wordt gesteund door een groep van Surinaamse bedrijven.

Reageer op dit artikel