nieuws

Nieuwe Executive Chef The Westin bekend

Hotel

Drie maanden na het overlijden van Walter van Eersel heeft hotel The Westin Rotterdam in Jos de Groot een nieuwe Executive Chef gevonden. De Groot werkt nu als chef-kok en beverage manager in The Westin La Quinta in Marbella, en zal per 1 november in Rotterdam beginnen.

Nieuwe Executive Chef The Westin bekend

De Groot gaat de functie van Executive Chef vervullen voor de The Westin Bar & Restaurant op de eerste verdieping van het enige vijfsterrenhotel van Rotterdam.

Hij volgt Walter van Eersel op, die tijdens zijn vakantie eind juli op 37-jarige leeftijd plotseling overleed aan een hartstilstand.

General Manager Paul Peters van The Westin Rotterdam is tevreden met de komst van De Groot: ‘Met reeds veel ervaring in binnen- en buitenland, kijken wij ernaar uit om Jos terug te mogen ontvangen in Nederland en wensen hem natuurlijk alle succes met deze nieuwe uitdaging.’

Eigen restaurant

De Groot begon in 1997 bij Starwood Hotels & Resorts in de functie van sous-chef voor het toen te openen vijfsterren Sheraton Amsterdam Airport. Na een jaar groeide hij daar door naar de positie van Executive Chef. In 2000 ging De Groot naar Hotel Pulitzer om daar in dezelfde functie aan de slag te gaan.

In 2002, na bijna 5 jaar voor Starwood gewerkt te hebben, begon De Groot zijn eigen restaurant in Amsterdam. Daarna heeft hij in verschillende hotels in Duitsland zijn carriere voortgezet voor hij in 2005 weer terugkwam bij Starwood om bij The Westin La Quinta in Marbella de positie van Chef & Beverage manager te vervullen.

Dat zal hij blijven doen tot hij eind deze maand de Spaanse badplaats verruilt voor Rotterdam.

Zie ook:

Reageer op dit artikel