nieuws

Noorse hotels vallen bij bosjes door crisis

Hotel

De Noorse hotellerie heeft flink last van de recessie. Sinds oktober 2008 hebben al 25 hotels de deuren moeten sluiten. Het toerisme in Noorwegen leunt zwaar op Amerikaanse reizigers.

Noorse hotels vallen bij bosjes door crisis

En die Amerikaanse reizigers blijven juist weg als gevolg van de economische recessie, zo meldt Hotels Magazine op haar website. Het aantal hotelgasten uit de VS in met meer dan 40 procent teruggelopen ten opzichte van vorig jaar.

Gevolg is dat al 25 hotels in het Scandinavische land failliet zijn gegaan. De laatste bankroetmelding komt uit de nabije omgeving van Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Daar heeft het ruim honderd jaar oude Sjusjoen Hoyfjellshotell de deuren moeten sluiten.

Reageer op dit artikel