nieuws

Omzet horeca Tunesië daalt met 35 procent

Hotel

De volksopstand in Tunesië begin dit jaar heeft het toerisme in het Noord-Afrikaanse land geen goed gedaan. De omzet in de horeca nam in het eerste kwartaal van dit jaar af met 35 procent.

Omzet horeca Tunesië daalt met 35 procent

Dat blijkt uit cijfers van het nationale instituut voor de statistiek, vrijgegeven door het Tunesische persagentschap TAP.

Het bruto binnenlands product van de Tunesische economie daalde in het eerste kwartaal van 2011 met 7,8 procent. De dalende inkomsten uit toerisme vormen een bepalende factor in de economische krimp van het land.

De horeca kreeg zoals verwacht de hardste klappen. De omzet van hotels en restaurants daalde gemiddeld met 35 procent ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar geleden. Het toerisme vormt een belangrijke inkomstenbron van Tunesië en vormt zich vooral rond de kustplaatsen Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui, en op het eiland Djerba.