nieuws

Problemen rond nieuw Haags tophotel

Hotel

De bouw van een luxe vijfsterrenhotel op het landgoed Ockenburgh in Den Haag loopt mogelijk vertraging op. Zeer waarschijnlijk moet er extra onderzoek plaatsvinden over de gevolgen voor de natuur wanneer er een hotel met conferentieoord op het landgoed komt.

Problemen rond nieuw Haags tophotel

Dat meldt AD.nl. De provincie Zuid-Holland wil weten of de procedure door de gemeente Den Haag goed gevolgd is. Volgens de Flora- en Faunawet is het verplicht dat de gemeente een onderzoek doet naar de gevolgen voor de natuur.

Wethouder Norder van Den Haag zegt dat er wel zo’n onderzoek is uitgevoerd, maar dat de provincie hiervan niet op de hoogte was. Het is niet ondenkbaar dat de provincie nu een nader onderzoek wil.

Wanneer dat gebeurt, betekent dit ontegenzeggelijk een vertraging in de bouw van het luxe congreshotel op landgoed Ockenburg. Op het landgoed moet een logiesbedrijf van 9000 vierkante meter groot komen.

Het hotel krijgt 170 kamers, congreszalen, restaurants, een wellnesscentrum en een ondergrondse parkeergarage. De bouw van het hotel gaat ten koste van 350 vierkante meter bos, dat binnen het landgoed wordt herplant.

Reageer op dit artikel