nieuws

Provincie moet sluiting zorghotels voorkomen

Hotel

De provincie Gelderland moet ervoor zorgen dat de zorghotels De Valkenberg in Rheden en IJsselvliedt in Wezep niet worden gesloten. De ChristenUnie wil dat in Provinciale Staten zien te bereiken.

Provincie moet sluiting zorghotels voorkomen

Dat meldt De Gelderlander. Het Rode Kruis moet bezuinigen vanwege een gat in de begroting en beide hotels zijn al jaren verliesgevend. De hulpverleningsorganisatie wil de locaties afstoten en de vakanties vervolgens inkopen.

Volgens ChristenUnie moet de provincie zich er hard voor maken dat het Rode Kruis van mening verandert. Sluiting is een slechte zaak voor de gebruikers en voor de werkgelegenheid in de regio.

Over het lot van De Valkenberg beslist de ledenraad op 10 december. De gemeente Rheden heeft in een brief aan het bestuur van het Rode Kruis laten weten een sluiting te betreuren. Ook zij refereert aan het lot van de gasten en de werknemers, en de vrijwilligers die hun zinvolle bezigheden verliezen.

In de brief wordt ook melding gemaakt van een bezoek van twee wethouders vorige maand. Dat had als doel het management te informeren over de mogelijkheid ruimtelijke veranderingen aan te brengen aan het gebouw en een ander gebruik van De Valkenberg. Daarmee zou het exploitatietekort kunnen worden verkleind.

Reageer op dit artikel