nieuws

Recordaantal toeristen uit België en VS

Hotel

Nederland is dit jaar enorm populair bij toeristen uit België en de Verenigde Staten. Eén miljoen Belgen en één miljoen Amerikanen bezoeken dit jaar ons land. Dat meldt het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Recordaantal toeristen uit België en VS

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het NBTC meer dan een miljoen overnachtingen van toeristen uit België dit jaar noteert. Vooral Zeeland, Noord-Brabant en Limburg profiteren van de Belgische toestroom.

Met name Vlamingen weten Nederland steeds beter te vinden. ‘Ze gaan vaker met een korte vakantie en dan ligt Nederland dichtbij. Voordeel is ook dat we dezelfde taal spreken’, aldus een woordvoerster van het NBTC.

Wat betreft Amerikanen speelt ‘Rembrandt 400 jaar’ een belangrijke rol. Dit gecombineerd met steeds goedkopere vluchten zorgt voor een miljoen toeristen uit de VS dit jaar. Nog nooit bezochten zoveel Amerikanen ons land.

Zie ook:
Miljoenen nodig om nieuwe rijke toeristen te lokken

Reageer op dit artikel