nieuws

Renovatie Novotel Amsterdam voltooid

Hotel

Novotel Amsterdam heropent de deuren na een meer dan twee jaar durende en 26 miljoen euro kostende verbouwing. Paradepaard is de nieuwe vergaderruimte waar het hotel met gemak 450 gasten kan verwelkomen.

Renovatie Novotel Amsterdam voltooid

Het hotel is zowel van binnen als van buiten volledig gerenoveerd. Alle ramen zijn voorzien van dubbelglas en de gevel is compleet vernieuwd. Binnen is de lobby aangepakt en zijn er twee restaurants geïnstalleerd. Verder zijn de bar, fitnesszaal en sauna vernieuwd.

General manager Remco Groenhuyzen van het 611 kamers tellende Novotel op Parool.nl over de nieuwe vergaderruimte: ‘We zagen dat een gat zat tussen de congres- en vergadermogelijkheden in de RAI en de Beurs van Berlage en die in hotels. Voor bijeenkomsten van drie- tot vijfhonderd mensen waren er geen goede mogelijkheden, zeker niet in combinatie met diner en overnachting’.

De laatste renovatie van het Notovel dateerde van 1995. En de smaak van het publiek en de Franse hoteleigenaar, zo stelt Groenhuyzen, is sindsdien drastisch veranderd. Het hotel werd in 1971 gebouwd en behoord met 611 kamers tot de grootste hotels van ons land.

Reageer op dit artikel